Vergroot de levensduur!

Kledingonderhoud

Goed onderhoud van je motorkleding vergroot de levensduur van je kleding. Natuurlijk is het tevens een fijn gevoel, zo’n  schone broek of frisse jas. Het vele vuil waar je motorkleding onderweg aan bloot gesteld wordt, heeft natuurlijk direct gevolgen voor het functioneren van je kleding. Een goede reiniging verlengt aanzienlijk de levensduur van je kleding. Voor textiel kleding  met membranen is het natuurlijk van groot belang dat het schoon blijft, zodat deze goed kunnen blijven functioneren. Regenwater laat vuil, vet en zand op het membraan achter, waardoor lekkage kan onstaan. Dit is vaak te verhelpen door de kleding te wassen. Bij MotoPort Hengelo verkopen we tal van onderhoudsmiddelen voor je motorkleding, waaronder wasmiddelen en impregneermiddelen, van bekende merken als Grangers. De dames van de kleding bij MotoPort Hengelo kunnen je uitgebreid informeren over welke producten het meest geschikt zijn voor jouw kledingstuk.

22852-Kledingonderhoud_1---MotoPort

Blijf ademen!

Goede reiniging

Motorkleding staat bloot aan neerslag en vuil dat van andere voertuigen of van de weg zelf komt. Het goed reinigen van de kleding is dan ook een noodzaak, zeker als je de “ademende” werking van een membraan zoals Gore-Tex wil blijven benutten. Wordt er geen onderhoud gepleegd, dan verstoppen de poriën van het membraan en zal de ademende en waterdichte werking van de jas, broek of handschoen afnemen.

22849-Kledingonderhoud_onderhoud_texkled---MotoPort

Hoe werkt dat dan?

Onderhoud Textiel kleding

Om de druk op het waterdicht membraan wat zich in de kleding bevindt te verlagen, zijn de meeste kledingstukken aan de buitenkant vanaf de fabriek voorzien van een beschermende "Teflon" coating. Deze coating zorgt ervoor dat het water makkelijk van je kleding afloopt en dat het buitenmateriaal minder vocht opneemt. Hierdoor wordt het kledingstuk minder zwaar doordat minder water binnendringt. De stof zuigt zich niet zo snel vol. Zonder deze bescherming voelt de kleding snel koud en klam aan. Na verloop van tijd zal de werking van de Teflon behandeling verminderen. Hierdoor zal het buitenmateriaal van de jas weer meer vocht gaan absorberen. Dat is het moment om hem te wassen en opnieuw te impregneren.

Laat je textiele motorkleding wassen

Corine's Wasservice

Ook dit jaar kun je je textielkleding laten wassen en impregneren door Corine.

Meld je aan via onderstaand formulier en begin 2024 met een fris pak!

Kosten wasservice Motorjas Motorbroek Motorhandschoenen Set 1 - jas en broek Set 2 - jas, broek en handschoenen
Wassen € 19,95 € 19,95 € 9,95 € 34,95 € 39,95
Wassen en impregneren € 29,95 € 29,95 € 14,95 € 49,95 € 54,95

Wanneer je je motorkleding komt brengen, zorg er dan voor dat de zakken van de kledig geleegd zijn en dat je alle lagen van de kleding meebrengt,  zoals een uitneembare thermovoering en dergelijke. Je mag de protectiedelen erin laten zitten.

Aanmelden Corine's Wasservice

Om welke kledingstukken gaat het?

Van welk(e) merk(en) is de motorkleding?

Van welke behandeling(en) wil je gebruikmaken?

Wanneer kom je je kleding brengen? *