Het eerste ritje moet een feestje zijn.

Nu de winter langzaam aan verdrongen wordt door de lente, kriebelt natuurlijk ook de motorkoorts weer door de leden. Vooral dat moment dat je de motor uit de winterstalling haalt en weer ongestoord kan genieten van dat eerste ritje. Maar wees voorzichtig, want als de motor een tijdje heeft stil gestaan, is een check wel nodig. Je kunt altijd terecht voor een onderhoudsbeurt bij MotoPort Hippolytushoef. Als je zelf handige handjes hebt. Let dan op het volgende:

20200108_104117

Bandenspanning
Als de motor een tijd heeft stil gestaan kan de bandenspanning behoorlijk zijn teruggelopen. Checken dus. Liefst thuis en anders voorzichtig rijden naar de motorzaak of benzinepomp. Weet je de bandenspanning niet vraag ‘m dan bij ons even na en kijk even welk type band erop ligt. Ook dat kan verschil maken.


Oliepeil en andere vloeistoffen
Tijdens een periode van stilstand kan er wat olielekkage zijn opgetreden, soms is dat zichtbaar onder de motor, maar niet altijd. Dus loop voor de zekerheid alle vloeistoffen even na en vergeet de remvloeistof niet. Denk er ook aan dat deze vloeistof makkelijk vocht opneemt en daardoor sneller verouderd. Wij raden aan om de twee jaar remvloeistof te vervangen, zodat je rem niet sponsachtig gaat aanvoelen of in het ergste geval het water in de remvloeistof gaat koken, waardoor je remdruk minimaal is.

Peter Werkplaats - MotoPort Hippolytushoef
Accu
Als je het goed hebt gedaan, heeft je accu aan de druppellader gestaan en in het beste geval aan een intelligente lader die de accu belast en weer laadt zoals in een normale gebruikssituatie. Het voordeel van dit soort laders is ook dat ze accu’s weer nieuw leven kunnen inblazen als de platen van lood-accu’s bijvoorbeeld gesulfateerd zijn. Voor je de lader aansluit altijd even kijken welke accu je hebt en of de lader daarvoor geschikt is. Vraag anders in onze winkel om advies, want dat mag altijd.
 
Accessoires
Check je kleding voordat je de weg op gaat. Controleer of het nog goed past en check op slijtageplekken en eventueel vastlopende ritsen. Draag veilige kleding, ook voor dat eerste kleine blokje om en realiseer je dat ook automobilisten weer moeten wennen aan meer motorrijders op de weg. Check ook of je helm nog van voldoende kwaliteit is en of deze nog goed past. De gemiddelde levensduur van een helm is vijf tot zeven jaar.
 
Berijder
Niet alleen de motor heeft stilgestaan. Ook jij moet na de winter weer een beetje op gang komen. Begin daarom rustig en ga weer even voelen wat de motor doet en laat je vaardigheden rustig ontwaken uit hun winterslaap. De zon staat ’s ochtends en ’s avonds vaak laag en kan je snel verblinden.
Logo MotoPort Hippolytushoef

Dus, wil je niet voor verrassingen komen te staan kan dat heel gemakkelijk. Veel plezier en kom snel een keertje bij ons langs in Hippolytushoef!

Een afspraak maken kan telefonisch of per e-mail.