De grootste motorfietsfabrikant van de wereld

Zoals zoveel motorfietsmerken is ook Indian ontstaan uit een rijwielfabriek, de Hendee Mfg.Co., die in 1897 werd opgericht. Een jaar later werd de merknaam al veranderd in American Indian, vervolgens in Indian. Naar verluid was George M. Hendee als voormalig wielrenner niet tevreden met de motoren die bij wedstrijden als gangmakers werden gebruikt. Daarom besloot hij samen met Carl Oscar Hedstrom zelf een “pacer” te bouwen, wat leidde tot het ontstaan van het motorfietsmerk Indian, dat in “de jaren 10” zelfs de grootste motorfietsfabrikant van de wereld werd.

Indian FTR 1200 S - Static 01

Uitgebreid gamma

Hoewel Indian enkele legendarische motoren bouwde, ging het merk in 1953 door gebrek aan of te late modernisering ten onder. Het merk kende diverse oplevingen met diverse nieuwe eigenaren. In 2008 kocht het Britse bedrijf Stellican Ltd de naam en richtte de Indian Motorcycling Company op in Kings Mountain. Het begon met de productie van de Indian Chief, een dikke custom-cruiser met een 105 ci V-twin. In 2011 werd Indian doorverkocht aan de huidige eigenaar, Polaris Industries, ook bekend van de ATV’s en sneeuwscooters.

Sinds 2011 is het merk Indian enorm gegroeid en bevat het gamma baggers, customs, cruisers, toermodellen en sinds kort zelfs een dirt-track-achtige powercruiser.

Ride-Enhancing Technology

Wist je dat?

De MotoPort Webshop

 Voor 16:00 besteld, morgen in huis!* 

 100 dagen bedenktijd! 

 Gratis verzending vanaf € 30,- 

 Landelijk servicenetwerk met 19 winkels

 Gratis retourneren in een van de MotoPort winkels

*op werkdagen