De grootste motorfietsfabrikant van de wereld

Zoals zoveel motorfietsmerken is ook Indian ontstaan uit een rijwielfabriek, de Hendee Mfg.Co., die in 1897 werd opgericht. Een jaar later werd de merknaam al veranderd in American Indian, vervolgens in Indian. Naar verluid was George M. Hendee als voormalig wielrenner niet tevreden met de motoren die bij wedstrijden als gangmakers werden gebruikt. Daarom besloot hij samen met Carl Oscar Hedstrom zelf een “pacer” te bouwen, wat leidde tot het ontstaan van het motorfietsmerk Indian, dat in “de jaren 10” zelfs de grootste motorfietsfabrikant van de wereld werd.

Indian dealers Nederland - MotoPort.nl

Kom een proefrit maken bij de officele Indian Dealer!

Indian kopen?

De volgende MotoPort dealers hebben het officele Indian dealerschap

MotoPort Hengelo
MotoPort Leek

Bekijk hier het actuele aanbod nieuwe en gebruikte Indian motoren
Indian FTR 1200 S - Static 01

Uitgebreid gamma

Hoewel Indian enkele legendarische motoren bouwde, ging het merk in 1953 door gebrek aan of te late modernisering ten onder. Het merk kende diverse oplevingen met diverse nieuwe eigenaren. In 2008 kocht het Britse bedrijf Stellican Ltd de naam en richtte de Indian Motorcycling Company op in Kings Mountain. Het begon met de productie van de Indian Chief, een dikke custom-cruiser met een 105 ci V-twin. In 2011 werd Indian doorverkocht aan de huidige eigenaar, Polaris Industries, ook bekend van de ATV’s en sneeuwscooters.

Sinds 2011 is het merk Indian enorm gegroeid en bevat het gamma baggers, customs, cruisers, toermodellen en sinds kort zelfs een dirt-track-achtige powercruiser.