IMG_1090

Scott Deroue komt op snelheid in Assen

Voor de testdag van de KNMV maakte Scott Deroue al twee keer trainingsmeters met zijn Kawasaki Ninja 400 op de TT Junior Track in Assen. Woensdag 27 mei kon het echte werk beginnen, met de eerste test van MTM Kawasaki MotoPort team in 2020. Tijdens deze trainingsdag van de KNMV was er veel rijtijd verdeeld over vijf sessies.

De 24-jarige coureur gebruikte de eerste sessie om in het ritme te komen. Vervolgens werden de slick banden gemonteerd. Deroue maakte een onschuldige schuiver mee in Mandeveen, maar dat was eigenlijk het enige minpuntje van de dag. Deroue wist samen met het MTM Kawasaki MotoPort flinke stappen te maken met het gevoel op de motor en dit resulteerde in snelle rondetijden.

Wanneer de eerste races gaan plaatsvinden is nog onbekend, maar het MTM Kawasaki MotoPort team heeft in juni en juli meer testdagen gepland om zich zo optimaal voor te bereiden wanneer het seizoen echt gaat beginnen.

Onze coureurs

Het MTM Kawasaki MotoPort team komt met ondersteuning van Kawasaki Europe met vier rijders uit in het World Supersport 300 kampioenschap. Scott Deroue is geen onbekende binnen het team en eindigde in 2017 en 2018 als derde in de titelstrijd. Vorig jaar werd de 24-jarige Deroue met MTM Kawasaki MotoPort vice-wereldkampioen. De 25 jarige Belgische Koen Meuffels stroomde gedurende het seizoen 2019 in bij het team en eindigde het seizoen erg sterk met een tweede plaats achter teamgenoot Deroue in Qatar. Ook Jeffrey Buis liet vorig jaar een goede indruk achter tijdens zijn debuutseizoen in het WK en MTM Kawasaki MotoPort is dan ook blij dat de 18-jarige coureur ook dit jaar deel uitmaakt van het team. De vierde rijder van het team is Yuta Okaya. De 20-jarige coureur uit Japan reed in 2019 zijn eerste wedstrijden in de World Supersport 300 klasse en wil bij het Belgische team verder groeien in deze competitieve klasse.

Kawaracing 1

Update seizoen 2020
Vanwege de coronacrisis is het op het moment nog onduidelijk wanneer er weer geracet kan worden. Dorna heeft in de afgelopen maand diverse kalenderupdates naar buiten gebracht. Via onderstaande button is de voorlopige kalender te zien voor het seizoen 2020. Wanneer er meer nieuws is over de kalender, dan zal dit door middel van een nieuwsbrief gemeld worden.

 

Bekijk de WorldSBK kalender 2020

Kawasaki MTM MotoPort racingteam