Kledingonderhoud

Goed onderhoud van je motorkleding vergroot de levensduur van je kleding. Natuurlijk is het tevens een fijn gevoel, zo’n  schone broek of frisse jas. Het vele vuil waar je motorkleding onderweg aan bloot gesteld wordt, heeft natuurlijk direct gevolgen voor het functioneren van je kleding. Een goede reiniging verlengt aanzienlijk de levensduur van je kleding. Denk bij leer aan het leervet wat zorgt voor het soepel houden van het leer en de waterafstotendheid van het leer. Voor textiel kleding  met membranen is het natuurlijk van groot belang dat het schoon blijft, zodat deze goed kunnen blijven functioneren. Bij MotoPort verkopen we tal van onderhoudsmiddelen voor je motorkleding, waaronder wasmiddelen, leervetten en impregneermiddelen, van bekende merken als Hey Sports en Grangers. Alle medewerkers van MotoPort kunnen je uitgebreid informeren over welke producten het meest geschikt zijn voor jouw kledingstuk.

Kledingonderhoud_1---MotoPort

Goede reiniging

Het goed reinigen van de kleding is dan ook een noodzaak, zeker als je de “ademende” werking wil blijven benutten.Verzorging voor al je motorkleding en re-impregnering van membraankleding.

Motorkleding staat bloot aan neerslag en vuil dat van andere voertuigen of van de weg zelf komt. Het goed reinigen van de kleding is dan ook een noodzaak, zeker als je de “ademende” werking van bijv. Gore-tex wil blijven benutten. Wordt er geen onderhoud gepleegd, dan verstoppen de poriën van het membraan en zal de ademende werking van de jas, broek of handschoen afnemen.

Kledingonderhoud_onderhoud_texkled---MotoPort

Onderhoud Textiel kleding

Om te voorkomen dat het membraan zijn werking verliest zijn de meeste kledingstukken vanaf de fabriek voorzien van een beschermende teflon coating. Deze coating zorgt ervoor dat het water makkelijk van je kleding afloopt en dat het buitenmateriaal geen vocht opneemt. Hierdoor blijft het kledingstuk droog en vormen er zich geen vochtplekken die door hoge druk lekkage zouden kunnen veroorzaken. Zonder deze bescherming voelt de kleding koud en klam aan. Er kan zich dan zelfs condens aan de binnenzijde van het kledingsstuk vormen zodat men de indruk zou kunnen hebben dat de kleding lekt! Na verloop van tijd zullen vuil, olie en gewone reinigingsmiddelen het effect van de teflon behandeling teniet doen. Hierdoor zal het buitenmateriaal van de jas vocht gaan absorberen. Als de jas vocht opneemt, dan ademt deze minder goed en kan hij koud en nat aanvoelen.

Welke producten te gebruiken?

Gragers-+-Hey-textiel---MotoPort

Textiele motorkleding reinigen en onderhouden

MotoPort biedt een ruim assortiment aan reinigingsproducten voor je textiele en leren motorkleding.

Gebruik de producten van van o.a. Grangers en Hey om je kostbare motorkleding te wassen, reinigen zonder wassen en om ze opnieuw te impregneren voor waterdichtheid. Daarnaast bieden beide merken ook producten speciaal voor Gore-tex en Aerotex kleding.

Speciaal voor Gore-tex kleding biedt MotoPort ook een repair-kit.

Bergsteiner-voor-leren-motorkleding---MotoPort

Leren kleding reinigen en onderhouden

Leren kleding mag je niet in de wasmachine wassen, maar met een vochtige doek kun je gemakkelijk en snel vuil verwijderen. Vergeet niet om daarna je motorjas of broek te behandelen met leervet welke verkrijgbaar in in zwart en kleurloos van het merk Bergsteiner. 
Let op: Voor lederen kleding voorzien van een membraan adviseren wij HEY impra active polish. Verkrijgbaar in zwart en kleurloos.Voor gladde leersoorten en leer behandeld met TFL Coolsystem is er een speciale leer-reinigingsspray.

Let op!

1. Wassen

Sluit alle ritsen, verwijder eventuele uitneembare protectoren en de binnenvoering. Was het kledingstuk in warm water met een geschikt wasmiddel. Volg de aanwijzingen op het waslabel in de kleding. Meerdere malen grondig uitspoelen (zeepresten kunnen lekkage veroorzaken).

2. Gebruik van de impregneerspray

Hang het kledingstuk op een hanger. Houd de spuitbus 15 – 30 cm van het kledingstuk en spuit het kledingstuk (buitenkant) vervolgens royaal in. Zowel Hey als Grangers XT Proofer hoeven niet thermisch geactiveerd te worden. De houdbaarheid van Grangers XT Proofer is vele malen hoger dan die van Hey. We adviseren dan ook Grangers te gebruiken.

Onderhoud je kostbare kleding net zo goed als je motor, het is tenslotte ook een stuk veiligheid!

Volg nadrukkelijk het wasvoorschrift op/bij de producten voor het beste resultaat.

Shoefresh---MotoPort

Shoefresh

Voor het snel en gemakkelijk reinigen van je helm en handschoenen kun je gebruik maken van Shoefresh en Shoefresh mini. Ze ruiken na een behandeling weer als nieuw!

Meer info
Kleding-service---MotoPort

Wasservice van MotoPort

Liever je kleding laten behandelen door een expert? Kom dan langs bij een van de MotoPort vestigingen. Vraag naar de mogelijkheden van was service, veiligheid & protectiecheck en reparatieservice. De volgende vestigingen bieden wasservice: