Vergroot de levensduur!

Kledingonderhoud

Goed onderhoud van je motorkleding vergroot de levensduur van je kleding. Natuurlijk is het tevens een fijn gevoel, zo’n  schone broek of frisse jas. Het vele vuil waar je motorkleding onderweg aan bloot gesteld wordt, heeft natuurlijk direct gevolgen voor het functioneren van je kleding. Een goede reiniging verlengt aanzienlijk de levensduur van je kleding. Denk bij leer aan het leervet wat zorgt voor het soepel houden van het leer en de waterafstotendheid van het leer. Voor textiel kleding  met membranen is het natuurlijk van groot belang dat het schoon blijft, zodat deze goed kunnen blijven functioneren. Regenwater laat vuil, vet en zand op het membraan achter, waardoor lekkage kan onstaan. Dit is vaak te verhelpen door de kleding te wassen! Bij MotoPort verkopen we tal van onderhoudsmiddelen voor je motorkleding, waaronder wasmiddelen, leervetten en impregneermiddelen, van bekende merken als Hey Sports en Grangers. Alle medewerkers van MotoPort kunnen je uitgebreid informeren over welke producten het meest geschikt zijn voor jouw kledingstuk.

Kledingonderhoud_1---MotoPort

Blijf ademen!

Goede reiniging

Motorkleding staat bloot aan neerslag en vuil dat van andere voertuigen of van de weg zelf komt. Het goed reinigen van de kleding is dan ook een noodzaak, zeker als je de “ademende” werking van een membraan zoals Gore-Tex wil blijven benutten. Wordt er geen onderhoud gepleegd, dan verstoppen de poriën van het membraan en zal de ademende en waterdichte werking van de jas, broek of handschoen afnemen.

Kledingonderhoud_onderhoud_texkled---MotoPort

Hoe werkt dat dan?

Onderhoud Textiel kleding

Om de druk op het waterdicht membraan wat zich IN de kleding bevindt te verlagen, zijn de meeste kledingstukken aan de buitenkant vanaf de fabriek voorzien van een beschermende "Teflon" coating. Deze coating zorgt ervoor dat het water makkelijk van je kleding afloopt en dat het buitenmateriaal minder vocht opneemt. Hierdoor wordt het kledingstuk minder zwaar doordat minder water binnendringt. De stof zuigt zich niet zo snel vol. Zonder deze bescherming voelt de kleding snel koud en klam aan. Na verloop van tijd zal de werking van de Teflon behandeling verminderen. Hierdoor zal het buitenmateriaal van de jas weer meer vocht gaan absorberen. Dat is het moment om hem te wassen en opnieuw te impregneren.

Grangers

Hoe doe ik dat?

Textiele motorkleding reinigen en onderhouden

Een veilige manier om je textiel jassen schoon te maken zonder dat het membraan beschadigd, is met de producten van Grangers en Hey

Hiermee verwijder je vuil en vet tot in de poriën van het membraan en bescherm je tevens de eerder genoemde "Teflon" beschermlaag. Belangrijk om NOOIT een wasverzachter te gebruiken!! Dat zorgt voor blijvende schade aan je waterdichte membraan.

 

Assortiment onderhoudsproducten
Bergsteiner ledervet

Hoe doe ik dat?

Leren kleding reinigen en onderhouden

Leren kleding mag je over het algemeen niet in de wasmachine wassen, maar reinig je met een vochtige zachte doek. Zo kun je gemakkelijk en snel vuil verwijderen. Pas om met gekleurd leer! Kleur kan aangetast worden, afhankelijk van het process waarmee dit is aanbracht op het leer. Na het reinigen behandel je het kledingstuk een leervet, (zwart of kleurloos). Zwart leervet wordt vaak voor laarzen gebruikt. Zwart leervet kan afgeven, dus let op als je het op je kleding gebruikt. Ook leervet met bijenwas houdt het leer soepel en sterk. 

Let op: Voor lederen kleding (vaak handschoenen) voorzien van een membraan adviseren wij HEY impra active polish. Verkrijgbaar in zwart en kleurloos. Dit is namelijk zuurvrij en tast het membraan niet aan. Niet TE dik insmeren want dat beïnvloed de ademende werking. 

Tips voor het wassen!

1. Wassen

Sluit alle ritsen, verwijder eventuele uitneembare protectoren en de binnenvoering. Was het kledingstuk in warm water van 30 graden met een geschikt wasmiddel. Volg de aanwijzingen op het waslabel in de kleding. Meerdere malen grondig uitspoelen (zeepresten kunnen lekkage veroorzaken).

2. Gebruik van de impregneerspray

Hang het kledingstuk op een hanger. Niet op de verwarming! Houd de spuitbus 15 – 30 cm van het kledingstuk en spuit het kledingstuk (buitenkant) vervolgens royaal in. Zowel Hey als Grangers XT Proofer hoeven niet thermisch geactiveerd te worden. De werking en levensduur van deze afparelende laag zal door thermisch acitiveren wel verlengd worden. Dit kan met een strijkijzer (laagste stand en theedoek ertussen) of in de droger (laagste stand en niet te lang).

Meer informatie over wassen en de voorschriften

Volg nadrukkelijk het wasvoorschrift op/bij de producten voor het beste resultaat.

Shoefresh---MotoPort

Shoefresh

Voor het snel en gemakkelijk reinigen van je helm en handschoenen kun je gebruik maken van Shoefresh en Shoefresh mini. Ze ruiken na een behandeling weer als nieuw!

Meer info
Kleding-service---MotoPort

Wasservice van MotoPort

Liever je kleding laten behandelen door een expert? Kom dan langs bij een van de MotoPort vestigingen. Vraag naar de mogelijkheden van was service, veiligheid & protectiecheck en onze reparatieservice. De volgende vestigingen bieden wasservice: