World of helmets

MotoPort is al jaren hèt adres als het gaat om vakkundig advies en een ruime keuze op kleding-en helmengebied. Alle vestigingen hebben altijd een ruim assortiment helmen van de merken Bayard, Nolan, Shoei, HJC en Schuberth op voorraad en bieden daarnaast vaak ook nog een aantal andere topmerken aan, zoals AGV, Airoh, Arai, BMW, Caberg, Roof, Suomy, X-Lite en/of Shark. Vanaf heden gaat MotoPort echter nog een stap verder met deze specialisatie: nu heeft elke MotoPort vestiging een speciale “World of Helmets” met een ongekend grote keuze aan motorhelmen en accessoires. Elke World of Helmets beschikt daarnaast ook over vakkundige, goed geschoolde medewerkers, die je perfect kunnen bijstaan om tot een juiste keuze te komen. Zo weet je zeker dat je altijd met een comfortabele, goed passende helm op pad gaat!

Shoei-Personal-Fitting---MotoPort

Shoei Personal fitting

Shoei Personal fitting is een systeem waarbij het hoofd van de klant wordt opgemeten. Bij deze service staat personalisatie van de helm centraal, om ervoor te zorgen dat je Shoei helm nog beter aansluit op je hoofd. Er wordt in kaart gebracht op welke punten de helm nog niet perfect aansluit.

Vervolgens gaat de gediplomeerde Shoei Personal Fitting Specialist aan de slag met de binnenvoering van je helm. De binnenvoering is zo ontworpen dat deze met verschillende losse onderdelen is aan te passen aan de vorm van je hoofd. Zodra de helm helemaal naar wens is aangepast krijg je een digitaal document met daarin de meetresultaten en de aanpassingen die aan je helm zijn gedaan.

Meer info & aanmelden
Personal Shopping helmen - MotoPort.nl

Kan je maar niet kiezen?

Laat je adviseren door de experts!

Op zoek naar een nieuwe helm of wil je gewoon eens goed geïnformeerd worden voor je een keuze maakt? Laat je dan adviseren en stylen door de professionals van MotoPort.

Reserveer je persoonlijke assistent die je onder het genot van een kop koffie of thee helpt bij het uitzoeken van de juiste motorhelm. Advies op maat is belangrijk voor het beste resultaat. Daar nemen we graag even de tijd voor!

Klik hier om je aan te melden

Zo meet je de juiste maat

Maatadvies

Meet je hoofdomvang op het breedste punt, dus over de oren. In onderstaande tabel kun je vervolgens zien welke maat helm waarschijnlijk zal passen. Let wel; dit is een indicatie, de helmenmaten verschillen per merk. Een helm moet strak op het hoofd aansluiten, maar mag niet pijnlijk drukken. De binnenvoering van een helm zal na een korte draagtijd inklinken, waardoor een helm wat ruimer wordt.

Hoofdomvang

Helmgrootte

Helmgrootte kinderen

48 - YXS
50 - YM
52 - YL
53 - -
51-52 XXS -
53-54 XS -
55-56 S -
57-58 M -
59-60 L -
61-62 XL -
63-64 XXL -
Gehoorbescherming op maat - MotoPort.nl

Aanmeten van gehoorbescherming

Tijdens het rijden worden je oren meer belast dan je misschien zou denken, zoals bijvoorbeeld het lawaai van windruis. Met een paar oordoppen in rij je een stuk relaxter en voorkom je piepende oren aan het einde van je rit!

MotoPort biedt een ruim assortiment oordoppen en kleppen, maar er is ook de mogelijkheid om oordoppen op maat te laten maken. Oordoppen op maat hebben een perfecte pasvorm en zitten lekker comfortabel. Bij de MotoPort vestigingen is er de mogelijkheid om op afspraak gehoorbescherming aan te laten meten. Ze meten je oor op en kijken welke filter voor jouw oren het beste zijn.

Informeer bij jouw vestiging naar de mogelijkheden.

Pinlock / Anti condens

Als motorrijder is het niet alleen vervelend als je vizier beslaat, of je wordt verblind door laagstaande zon, het is ook nog eens heel gevaarlijk. Om in alle omstandigheden goed zicht te hebben op de weg voor je, zijn er verschillende Pinlock lenzen, zodat je altijd met een veilig gevoel de weg op kunt.

Kom langs en wij zorgen ervoor dat je alles weer scherp gaat en blijft zien onderweg.

Inbouw communicatiesysteem - MotoPort

Inbouwen communicatiesysteem

Motorcommunicatie is niet meer weg te denken bij het motorrijden. Elke motorrijder maakt wel gebruik van zijn telefoon of een navigatiesysteem.

De beste en veiligste manier om met je mede rijders te kunnen en blijven communiceren of om je mobiel onderweg te gebruiken is door het inbouwen van een communicatiesysteem. Breng je helm langs in de winkel en we bouwen elk gewenst systeem in je helm en geven we je de beste tips & tricks over hoe je het dit systeem kunt gebruiken.

Meer Bluetooth communicatiesystemen
Levensduur-helm---MotoPort.nl

Levensduur van een helm

Het grootste deel van de motorrijders rijdt met een te grote of zelfs versleten helm. Wist je dat een helm eigenlijk maximaal 7 jaar meegaat ? Dit heeft niet zozeer met de buitenschaal van de helm te maken, maar meer met de binnenkant.

Lees meer
Shoefresh - MotoPort

Een schone helm, een frisse kijk......

Helm onderhoud

Een motorhelm wordt door het gebruik vies, zowel voor de buitenkant als de binnenkant. De binnenvoering neemt zweet en haarproducten op, terwijl er via de ventilatiekanalen stof, pollen, straatvuil en regenwater in terecht komen. Ook kunnen er krasjes op het vizier ontstaan, die het zicht 's nachts beperken. Een goede reinigingsbeurt brengt de helm weer in tip-top conditie.

Lees meer