‘The green meanies’

Kawasaki

Kawasaki was altijd het merk met het onbeschaafde ‘rafelrandje’. Ooit in de jaren zestig bedachten de Japanners dat ze de concurrentie domweg op snelheid wilden aftroeven. Dat resulteerde in zijn hoogtijdagen in 500- en 750 cc driecilinder tweetakten met het karakter van voetzoekers met een te korte lont. De Kawasaki Z900 was de ultieme motor om Honda mee af te troeven dat net voor Kawasaki ook een viercilinder had gepresenteerd. Maar de Z900 sloeg in als een bom. Net zoals de Z1300 zescilinder dat later deed. Kawasaki’s successen werden op talloze circuits bevochten. En door hun groene competitiekleed werden de machines beroemd en berucht als ‘the green meanies’

Kawasaki Dealer - MotoPort.nl

Kom een proefrit maken bij de Kawasaki motordealer

Kawasaki motor kopen?

De volgende MotoPort dealers hebben het Kawasaki dealerschap:

MotoPort Den Bosch
MotoPort Echt
MotoPort Goes
MotoPort Leek
MotoPort Rockanje
MotoPort Zelhem

Kawasaki Z1 1972

Kawasaki geschiedenis

In 1949 werd door Kawasaki Heavy Industries, een conglomeraat van bedrijven die zich bezig houden met de bouw van vrachtauto’s, schepen, bussen, treinen en vliegtuigen en opgericht in 1878 , de eerste motorfiets uitgebracht met een 154cc motor. Vanaf 1954 zijn er diverse overnames geweest en is een aparte divisie zich gaan bezig houden met de ontwikkeling en productie van motorfietsen, quats en ook jetskies. Sindsdien verwierf Kawasaki bekendheid als een van de vier grote Japanse motormerken. De eerste zware Kawasaki motorfietsen was de 650 cc W1. Hierna kwam Kawasaki met snelle twee- en driecilinder tweetakten en in 1972 met de beroemde viertakt Z-1 900. Kawasaki is actief op alle terreinen van de motorsport.

Kawasaki Ninja H2 Carbon 2022 - MotoPort.nl

Meer dan alleen motorfietsen

Intussen is Kawasaki een fabrikant van veel meer dan alleen motorfietsen. Het merk maakte ook de Shinkansen hogesnelheidstreinen. Maar ook een fantastisch aanbod aan motoren vanaf gebruiksvriendelijke A1 motorfietsen vanaf 125 cc tot en met de nieuwe H2 Carbon met zijn verbijsterende motorblok met Supercharger. Een motorfiets waarbij een wapenvergunning eerder van pas zou komen dan een motorrijbewijs. In het meest ontspannen deel van het spectrum zijn er de pure retro W800 en het eerbetoon aan de legendarische Z900: de Z900RS motoren. Maar ook in het (avontuurlijke)toer- en cruisesegment biedt Kawasaki voor elk wat wils. Want de tijd dat Kawasaki alleen maar motorfietsen voor woestelingen maakte? Die is voorbij. Kawasaki maakt ze nog wel, maar intussen levert het merk ook hippe scooters voor Randstedelijk gebruik.