Wat heb je nodig?

  • Xeramic helmet interior cleaner
  • Xeramic helmet visor cleaner
  • Afwasmiddel
  • Een spons en zachte, niet-pluizende doeken
  • Optioneel een Shoefresh
Xeramic-helmet-cleaner

Hoe ga je te werk?

Binnenkant:

Voor effectieve verwijdering van transpiratielucht, bacteriën, onprettige geurtjes en vuilaanslag in de helm gebruik je Xeramic helmet interior cleaner of Muc-Off helmet foam fresh. Xeramic helmet interior bezit diep penetrerende eigenschappen en garandeert daardoor een optimaal resultaat. Schud de spuitbus en spuit de vuile delen in met Xeramic helmet interior cleaner. Bij een vuil interieur de spray even in laten werken. Vervolgens uitwrijven met een vochtige spons, die je regelmatig uitspoelt en uitknijpt om het vuil en de reiniger te verwijderen. Vervolgens schoonwrijven met een droge doek droog

Helmet-cleaners

Buitenkant van de helm:

Verwijder zichtbaar vuil met een vochtige doek met water en afwasmiddel. Spuit de helm vervolgens in met Xeramic helmet Visor cleaner en laat dit een paar minuten indrogen. Deze verwijdert vette vingerafdrukken en hardnekkig vastzittende insectenaanslag zonder probleem. Wrijf de polish vervolgens uit met een schone doek. Dit geeft het exterieur van je helm weer glans en je vizier weer een helder zicht. De helm glimt weer als vanouds, terwijl water en vuil er geen vat meer op krijgen.

Reinig het vizier aan de buitenkant met water en afwasmiddel of met vizierreiniger. Afneembare vizieren kun je ook onder de kraan schoonmaken: veeg het afwasmiddel dan voorzichtig met de hand over het oppervlak om geen krassen te maken. Wees extra voorzichtig met poreuze anticondenslaag aan de binnenkant, want die beschadigt gemakkelijk. Spoel het vizier af en monteer het na droging weer. Kleine krasjes op de buitenkant kun je wegpolijsten met helmpolish en een zachte doek.

 

Shoefresh - MotoPort

Shoefresh: Schoenen en laarzen verfrisser

Bacteriën zijn vaak de oorzaak van vervelende geuren en kunnen voorkomen in je motorhelm. De Schoefresh elimineert bacteriën, schimmels, verfrist én droogt het interieur van je helm. Je motoruitrusting ruikt weer als nieuw en kan direct weer gedragen worden.

Hoe werkt het?

Shoefresh is de enige droger die je motorhelm desinfecteert én droogt. Tijdens de eerste stap worden de producten gedesinfecteerd door middel van ozon, dat schimmels en bacteriën doodt. Tijdens de tweede stap droogt de Shoefresh het interieur. Dit gebeurt van binnenuit, wat beter is voor het materiaal dan het drogen op bijvoorbeeld de verwarming. Beide functies kunnen afzonderlijk worden aan- en uitgezet

Muc-Off_Helmet_Care_Kit

Muc-off

Naast producten van Xeramic, biedt het assortiment van MotoPort ook een lijn helmen schoonmaakproducten van Muc-off. Het assortiment bevat o.a. anti-fog spray, Helmet & Visor cleaner, Helmet Foam Fresh en complete helmet care kits.

Vraag ernaar bij je MotoPort vestiging of check de producten in de MotoPort webshop