Glenn Nassy - Motorrijschool Motorvaardig

"Mijn ervaringen met Dane motorkleding: Echt waar voor je geld!"

"Ik ben de gelukkige drager van een Dane pak. Dankzij de bemiddeling van MotoPort Wormerveer hoefde ik er niet lang over na te denken om de sprong te wagen en te investeren in een Dane pak."

Rijschool---MotoPort-Wormerveer-2

"Ik kan me voorstellen dat veel motorrijders er over twijfelen omdat de aanschaf een behoorlijke investering vergt. Echter kan ik uit eigen ervaring spreken dat het elke cent meer dan waard is! Mijn pak is een Gore-tex laminaat pak, een bewuste keuze nadat ik een Gore-tex pak van Damen heb gedragen voor mijn werkzaamheden. Het grote verschil is het laminaat natuurlijk. Waar een Gore-tex pak zich volzuigt met hemelwater en daardoor zwaar wordt, doet een Gore-tex laminaat pak het veel beter door zich niet vol te zuigen met water. De draagbaarheid en bewegelijkheid is daardoor optimaal. Daarnaast duurt het voor een nat motorpak enkele dagen om goed te drogen, bij een Gore-tex laminaat pak heb je dat probleem niet, de volgende dag is het pak weer klaar om te dragen.

"Laten we met de jas beginnen, de jas kenmerkt zich door grote waterdichte ritsen die open kunnen om een optimale temperatuur bij het dragen te waarborgen. Alle ritsen aan de buitenkant zijn van hoge kwaliteit. De binnenvoering kan er natuurlijk uit zoals bij de meeste motorkleding, echter bij Dane hebben ze grote aandacht besteed aan de ritsen en drukkers van de binnenvoering zodat je geen kapotte sluitingen of lussen hebt als je vaak de voering erin of eruit haalt. Vergeet niet om dat even uit te proberen en je zult zien wat ik bedoel, echt topkwaliteit en je ziet dat er echt over nagedacht is! Het design strekt zich veel verder uit dan enkel de buitenkant wat een aandacht voor detail en duurzaamheid.

Rijschool---MotoPort-Wormerveer-1

Toch een klein minpuntje

Aan de buitenzakken heb ik wel een kleine opmerking, die sluiten met klittenband en dat heeft het snel opgegeven. De zakken zijn wel echt waterdicht, want door het losgegane klittenband heb ik gemerkt dat de zakken uitstekend geschikt zijn om goudvissen te vervoeren. Borstzakken heeft de jas niet, daar bevinden zich twee grote ventilatieritsen.
De pasvorm is goed aansluitend op het bovenlichaam, heb je last van corona pondjes of ben je een bourgondier let daar dan wel op want de snit is atletisch te noemen. Technische onderkleding past er prima onder, maar die dikke wollen commandotrui wat minder.

De broek heeft op de dijbenen twee grote waterdichte ritsen voor ventilatie en dezelfde topkwaliteit binnenvoering met uitstekende drukkers, lussen en ritsen. Verders zijn de protectoren in het pak level 2 dus een hogere impact weerstand dan standaard en je voelt niet dat ze erin zitten. Ook de broek heeft een atletische snit , voor mij perfect, het kleed mooi af , wappert niet en is uiterst bewegelijk om te dragen. Een voorbeeld van het doordachte design en de kwaliteit zijn bijvoorbeeld de bevestigingspunten voor eventuele bretels, het is zo mooi weggewerkt dat ik niet eens wist dat ze er waren!

Totzover mijn ervaringen met Dane motorkleding, echt waar voor je geld!"