Groot nieuws

De 23-jarige coureur uit Nice heeft sinds zijn debuut in 2019 elf overwinningen en 28 podiumplaatsen in de MotoGP-klasse behaald. De eerste Franse kampioen in de geschiedenis van de hoofdklasse heeft een exclusieve deal getekend om HJC’s vlaggenschip – de door de FIM gehomologeerde RPHA 1 – te dragen in 2023 tijdens zijn missie om de MotoGP-kroon te heroveren.

HJC x Fabio Quartararo 02- MotoPort

Quartararo

"Hoi iedereen! Ik ben erg blij om mijn samenwerking met HJC Helmen aan te kondigen. HJC is een familiebedrijf met 52 jaar ervaring in het maken van kwaliteitshelmen en heeft een grote geschiedenis in de professionele racerij. Ze investeren veel in professionele race sponsoring – van rookies tot wereldkampioenen. Daarnaast bieden ze de beste professionele service in de paddock, wat altijd belangrijk is voor rijders. Ik hou ook van het merk vanwege de coole marketing die het doet.

De RPHA 1 racehelm ken ik omdat ik goed bevriend ben met Yamaha testrijder Cal Crutchlow die al vele jaren een HJC helm draagt. De racehelm ziet er extreem aerodynamisch uit met veel veiligheidsvoorzieningen die belangrijk zijn voor professionele rijders. Ik kan niet wachten om hem tijdens de komende MotoGP-races te proberen met als doel om hem bovenaan het podium te plaatsen. Graag wil ik HJC en de familie Hong bedanken voor het vertrouwen in mij en ik kijk uit naar deze reis samen. Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar en tot ziens op de circuits voor nieuwe avonturen!"

HJC x Fabio Quartararo 03 - MotoPort

HJC Helmets

"We zijn erg enthousiast over onze nieuwe samenwerking met de MotoGP-wereldkampioen van 2021, Fabio Quartararo. Met zijn 23 jaar heeft hij al bereikt waar de meeste racers alleen maar van kunnen dromen en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst voor hem in petto heeft.

Van zijn late aanvallen in de Moto2 tot zijn Rookie of the Year prestatie in de MotoGP en de eerste Franse kampioen in de hoofdklasse in de geschiedenis van de Grand Prix; Fabio is op weg naar grootsheid en wij zijn blij dat we daar deel van kunnen uitmaken. We kijken ernaar uit om met Fabio samen te werken en hopelijk meer wereldkampioenschappen te winnen. Van ons allemaal bij HJC: welkom bij de familie, Fabio!"

RPHA 1 Replica

De RPHA 1 Quartararo race replica staat gepland om dit voorjaar in maart 2023 bij de dealers te verschijnen, compleet met nieuw design en handelsmerk "Diablo" op de bovenkant. Daarnaast kun je een aantal verschillende limited edition racehelmen verwachten die gedurende het seizoen in een aantal zeer speciale races zullen verschijnen. HJC zal ook een officiële FQ20 lijn van helmen uitbrengen met onder anderen de i71 and C10.

HJC x Fabio Quartararo 04 - MotoPort

Quartararo maakt zijn HJC RPHA 1 debuut op 9 februari tijdens de officiële MotoGP test in Sepang, waar hij zal rijden met zijn speciale wintertest graphic. Daarna komt zijn nieuwe en verbeterde “Diablo” racehelm uit als het seizoen 2023 officieel van start gaat op 23 maart tijdens de Grand Prix van Portugal.

  • Vier schaalmaten voor een betere pasvorm
  • P.I.M. Plus compositie (koolstofvezel, glasvezel, aramide, niet-geweven organische stoffen)
  • 3,5 mm dik vervormingsvrij vizier voor perfect zicht
  • Accessoires inbegrepen: Tear-Off, heldere race-spoiler en Pinlock 120.
  • Compatibel met een hydratatiesysteem (accessoire apart verkrijgbaar)
  • Quick-release wangstukken in geval van nood
  • FIM en ECE 22.06 homologatie
  • 5 jaar garantie
  • Aanbevolen verkoopprijs: € 999,95
Bekijk en bestel nu in webshop