Michelin Road Classic

Dankzij het loopvlak met een 100 % silica compound en een groef/loopvlakverhouding van 26 %, garandeert de MICHELIN Road Classic de gebruikers meer grip onder moeilijke omstandigheden op nat wegdek zonder enige concessie te doen aan de levensduur.

De opbouw, het skelet van de motorband, moet door de tijd heen een betrouwbare oplossing bieden in de complexe vergelijking van een aantal prestaties die verband houden met de veiligheid. Bijvoorbeeld het gewicht van de motor met bestuurder/passagier dragen, de stabiliteit van de motor bij hoge snelheden waarborgen, en comfort bieden.

De opbouw van de MICHELIN Road Classic banden voldoet aan al deze eisen door gebruik van de Bias Belted technologie met het volgende principe:
•    De beide karkaslagen (Bi NC) zorgen ervoor dat de band het gewicht kan dragen, onder alle omstandigheden zijn stabiliteit behoudt, en de bestuurder alsmede de passagier kunnen genieten van een comfortabele rit.
•    De beide toplagen (Bi-NST) die direct onder het loopvlakrubber zijn aangebracht, omgorden het karkas en voorkomen daarmee vervorming van de band door centrifugaal krachten die ontstaan bij hogere snelheden. Zo is het mogelijk om een constant en optimaal contactvlak met de weg te behouden.

De MICHELIN Road Classic is een Tubeless band. Bij montage op een Tubeless velg is dus geen binnenband nodig. Bij montage op een Tubetype velg moet uiteraard wel een binnenband worden gebruikt.

Dankzij dit nieuwe concept en deze nieuwe technologieën, levert de MICHELIN Road Classic de beste prestaties op elk gebied. Ten opzichte van zijn voorganger is hij aanzienlijk beter qua stabiliteit in een rechte lijn en in bochten, en qua grip op droog en nat wegdek. Het comfort en de handling in het algemeen zijn eveneens verbeterd.

Het totale aanbod MICHELIN Road Classic banden bestaat uit 9 maten voor- en 10 maten achterbanden.

Michelin Road Classic