Binnen ons motorkleding assortiment vind je ook het stijlvolle merk Dainese. Sinds 1972 ontwikkelt Dainese motorkleding van hoge kwaliteit waarbij de veiligheid van de motorrijder absoluut voorop staat. Dainese zit in noord Italië. Vanuit daar ontwikkelt het team van Dainese constant de collectie vaak in samenspraak met bekende coureurs die met Dainese kleding rijden.
Wist jij dat de impact na een crash van bijvoorbeeld Valentino Rossi volledig geanalyseerd en bekeken wordt door Dainese? Ze kijken wat voor invloed de kleding hierop heeft en hoe deze informatie kan helpen bij het ontwikkelen van nog veiligere kleding. Deze informatie wordt niet alleen gebruikt binnen de racekleding maar ook voor de collectie voor op de weg. Andere bekende rijders met Dainese kleding zijn: Niccolò Antonelli, Franco Morbidelli, Tom Sykes en vele anderen.
Dainese D-air Smart Jacket
Nieuw in het assortiment van Dainese is het D-air Smart Jacket. Het meest geavanceerde universele airbag systeem. Meer dan 25 jaar ontwikkeling zowel op het circuit als op de weg heeft geresulteerd in het perfecte airbag vest! Het D-air systeem dat ook gebruikt wordt bij de MotoGP is nu geproduceerd in een vest dat gemakkelijk door iedereen te dragen is.
Het airbag vest kan worden gedragen onder je jas, maar als je het airbag vest liever over je jas heen draagt dan kan dit ook! Het airbag vest ventileert goed en is erg comfortabel.
Bijzonder aan het Dainese D-air airbag vest is dat deze niet aan de motor gekoppeld hoeft te worden. Het Smart Jacket registreert d.m.v. 7 sensoren continue wat er rondom de motorrijder gebeurd, dit gebeurd wel 1000 keer per seconde.
Zodra de airbag in actie moet komen, ontplooit de airbag zich in een fractie van een seconde. De airbag beschermt je ribben, sleutelbeen en rug. De bescherming is vergelijkbaar met 7 rug protectoren (level 2).
Als de airbag eenmaal opgeladen is heeft deze een actieve gebruiksduur van 26 uur. Het Smart Jacket schakelt in op het moment dat je de knoop sluit. Zowel op basis van GPS, als trilling detecteert het vest of je op de motor zit.  

Dainese D-Air Smart Jacket
€ 599,95 
Verkrijgbaar in heren en dames uitvoering in de maten:
XS t/m XXL
 

 

Naast het Dainese D-air Smart Jacket vind je bij ons in de winkel ook de leren combi’s van Dainese, de leren motorjassen en motorbroeken, kevlar jeans en textiel motorkleding (zowel met D-dry membraan, en met Gore-Tex membraan). Natuurlijk hebben wij ook de motorhandschoenen en motorlaarzen van Dainese in de collectie. Kom langs en laat je door ons informeren over de Dainese collectie!