Arai Motorhelmen - MotoPort Den Bosch

Grootste collectie motorhelmen van de Benelux

Arai motorhelmen bij MotoPort Den Bosch

Bij MotoPort Den Bosch kun je nu ook terecht voor Arai motorhelmen. De nieuwste collectie Arai helmen in de grootste helmenshop van de Benelux, direct uit voorraad leverbaar.

De belangrijkste details, zijn juist diegene die je niet ziet.

Motorhelmenfabrikant Arai maakt er geen geheim van dat performance prioriteit nummer 1 is met als doel: de ultieme motorhelm. Dit streven is daadwerkelijk het belangrijkste verborgen detail achter elke Arai helm.

Sinds de eerste productie is Arai bezig om helmen te creëren om de rijder optimaal te beschermen. Geen makkelijke taak, maar een ding is zeker; geen enkele machine kan op tegen de vakmanschap en het handwerk van Arai.

Goed doordachte eigenschappen, EPS voering performance, efficiënte ventilatie, supreme comfort en stilte; de waarde van een Arai helm is terug te vinden elk van deze elementen en hoe ze samen een geheel vormen.
Elke helm draagt de naam van Hirotake Arai naam met trots.

Lees hier meer over de technische details van Arai motorhelmen (in engels);
Arai RX-7V Evo motorhelm - MotoPort

Arai

RX-7V Evo

De RX-7 is voor Arai altijd de maatstaaf geweest voor een motorhelm op top niveau. Handgemaakt in Japan door een familiebedrijf met een 3de generatie rijders, is dit het neusje van de zalm.

Hoewel de nieuwe RX-7V Evo aan de buitenkant al jaren eenzelfde design heeft, lijkt deze totaal niet op zijn voorgangers. Het verschil? Alles! Zoals bijvoorbeeld de ECE R22-06 keuring. Daarnaast heeft deze helm een uitstekende en efficiënte ventilatie. Afgeleid van de RX-7V, biedt de nieuwe Evo 11% meer airflow. De diffusor is 20 mm langer met verbeterde aerodynamica en 19% grotere intake scoops, beide werken samen met de Air Wings om de stabiliteit te verbeteren. De kin bescherming voorkomt het binnendringen van lucht en zuigt meer lucht uit de mond.

 

Arai

RX-7V EVO (FRHPhe-01)

Naast effe kleuren, kun je bij MotoPort Den Bosch ook enkele spetterende Arai RX-7V EVO designs tegenkomen, zoals bijvoorbeeld de Nakagami GP2, Pedrosa Spirit gold en de KR American Eagle. Deze helmen hebben de FIM FRHPhe-goedkeuring, te vinden op de kinriem en is vereist voor deelname aan FIM wedstrijden. Standaard geleverd met een Max Vision Pinlock anticondensvizier. De spoiler (DF-X2) zit niet gemonteerd, maar wordt los meegeleverd.

Arai SZ-R VAS jethelm - MotoPort Den Bosch

Arai

SZ-R VAS

Een nieuwe model in de jethelmen serie van Arai met een geavanceerde schaal volgens het nieuwste VAS design. Met het vernieuwde vizier is het mogelijk om een PRO Shade zonnevizier te plaatsen en is de SZ voorzien van RX-7V diffuser technologie. Ook het interieur heeft een update gehad voor nog meer comfort en een betere pasvorm. De nieuwe SZ is ook voorbereid voor het plaatsten van speaker en/of het dragen van een bril.

Arai CONCEPT-XE motorhelm - MotoPort

Arai

CONCEPT-XE

1980, naked bikes en een rebelse, stoere houding. Terugdenkend aan de simpele, maar agressieve stijl van die tijd, komt deze helm recht uit het hart van het R&D team van Arai. Tegenwoordig is old-school helemaal “cool” in de urban lifestyle scene, maar je verwacht toch onder dat old-school design wel de moderne Arai techniek en performance. Het simpele design van de Concept-XE lijkt een tot leven gewekte fantasie, maar vergis je niet.

Onder het retro design huist een sterke, lichte, ronde PB e-cLc schaal, met Arai’s gepatenteerde riem voor een Smooth Ride. Het VAS-VC systeem met een retro mechanical look, zorgt voor een beter zicht door het vizier draaipunt te verlagen, waardoor deze meer ruimte bij de kin heeft. Meer info over VARIABLE AXIS SYSTEM (VAS), kun je hier vinden. Met een knipoog naar het verleden, is de Concept-XE zeker een helm voor nu. Klaar voor de volgende generatie motorrijders, die helemaal voor urban old-school gaan, maar wel de performance en comfort eisen, die alleen Arai kan bieden.

Arai

Tour-X4

De Arai Tour-X4 is een van de meest gevarieerde helmen ever: adventure, touring, of off-road en zonder innovatie peak zelfs naked bikes! Hoe ver je ook gaat en ongeacht welke weg je ook neemt, de Tour-X4 is er klaar voor. Geschikt om te dragen zonder vizier met crossbril of zonder peak maar wel met vizier. Welke keuze je ook maakt, het kan met de Arai Tour-X4 motorhelm. Dubbele air intakes voor een betere luchtstroom, en daarbij minder last van geluid. Air intake onder de klep leidt koele lucht in de helm. Kin ventilatie is afsluitbaar en voorkomt vuil en stof in de helm. Voorhoofdventilatie, ventilatie aan onderkant en bij nek. Het interieur van de X4 is daarbij geheel uitneembaar.