Verwen je motor met de MotoPort

Winterbeurt

Je motor heeft het ’s winters zwaarder dan ’s zomers. Kou, pekel en natte omstandigheden stellen je motor behoorlijk op de proef. Maar ook wanneer je je motor in de wintermaanden stilzet kan deze de nodige aandacht gebruiken. Daarom organiseert MotoPort elk jaar de MotoPort Winterbeurt Actie. Topservice voor jou en je motor, waarbij je privé chauffeur klaar staat om je motor gratis op te halen en terug te brengen.

Olie verversen - MotoPort Winterbeurt

De ene motorrijder rijdt de hele winter door, de andere spaart zijn motor en houdt hem uit de pekel. In beide gevallen heeft je motor aandacht nodig. We hebben tegenwoordig wel erg zachte winters, waarbij je gemakkelijk door kunt rijden, maar je motor heeft wel last van lage ochtendtemperaturen, vocht en pekel. Accu’s leveren minder spanning als het koud
is, benzine verdampt moeilijker en de motorolie is stroperiger. Startproblemen, een moeilijke gasreactie, een stotterend motorblok liggen op de loer. Maar ook stallers zijn niet gevrijwaard van probleem: door vocht en vuil kunnen remmen vast gaan zitten, accu’s uitgeput raken en moderne benzine kan na drie maanden winterstalling in onbrandbare drab zijn veranderd.

Juist voor de winter

Wil je problemen tijdens de wintermaanden of na de winterstop voorkomen, dan moet je motor goed zijn voorbereid op de donkere dagen. Het is daarom verstandig om de motor juist vóór de winter door MotoPort te laten onderhouden. Dat geldt ook als je maar weinig kilometers maakt en je motor qua kilometers nog niet aan zijn normale interval zit: verbrandingsproducten in de motorolie zorgen dat deze op den duur verzuurt en schade aan je lagers aanricht. Remvloeistof trekt water aan, waardoor corrosie in het remsysteem optreedt. Dopes in koelvloeistof raken uitgewerkt, waardoor ze corrosie niet meer bestrijden. Of je nu dus veel of weinig rijdt, dat maakt niet uit: het is sowieso verstandig om je motor minstens eenmaal per jaar naar MotoPort te brengen, zodat deze in optimale conditie wordt gehouden. De  winter is de beste tijd, want dat is de zwaarste tijd voor een motorfiets. Bovendien is het in de winter vaak minder druk in de werkplaats, zodat je snel terecht kunt en je motor klaar staat voor het nieuwe motorseizoen. Wacht je tot het voorjaar, als iedereen ineens wil gaan rijden, dan heb je kans dat je in de file staat voor de werkplaatsplanning.

Je privé-chauffeur staat klaar! - MotoPort Winterbeurt

Je privé-chauffeur staat klaar!

Bij MotoPort denken we graag met je mee. Goede service is bij ons vanzelfsprekend, vandaar dat we elk jaar de MotoPort Winterbeurt Actie organiseren. Daarbij gaat de service een stap verder dan bij een gewone onderhoudsbeurt.
Zo kan MotoPort je motor bij je thuis ophalen en na de beurt weer terugbrengen. Bij een “grote” Winterbeurt doen we dat zelfs helemaal gratis! En om je motor optimaal tegen de elementen of de omstandigheden in de winterstalling te beschermen, wordt hij bij een grote winterbeurt ook nog gratis gewassen en gepoetst. En uiteraard krijgt de motor ook zijn normale onderhoudsbeurt, waarbij MotoPort het onderhoudsschema van de motorfabrikant nauwgezet aanhoudt.  Onderhoudsintervallen worden immers steeds groter en sommige onderdelen gaan meerdere intervallen mee. Onderhoudsbeurten zijn maatwerk geworden. MotoPort houdt daar rekening mee, zodat jij kosten bespaart!

Forte Motorpower - MotoPort Winterbeurt

Forté

Bij de MotoPort Winterbeurt Actie krijgt je motor niet alleen een jaarlijkse onderhoudsbeurt volgens het onderhoudsschema van de fabrikant. Er wordt ook veel aandacht besteed aan die onderdelen die het ‘s winters zwaar hebben, zoals de olie en de koelvloeistof. De ketting en de banden worden eveneens nagelopen, de remmen worden gecontroleerd, bij een grote beurt worden ook de remzuigers gesmeerd en de remblokken met speciaal vet gemonteerd. Remvloeistof wordt elke twee jaar vervangen, omdat deze vloeistof water aantrekt. Uiteraard wordt de motor goed afgesteld, zoals het hoort volgens de fabrieksvoorschriften. Verder krijgt het brandstofsysteem de nodige aandacht. E10 en sommige superplusbenzine bevat veel bio-ethanol, dat snel veroudert, water aantrekt en verzuurt. Corrosie en verstoppingen zijn het gevolg. Bij de Winterbeurt voegen we daarom Forté Moto Power I en II aan de benzine toe. Dat maakt het brandstofsystemen schoon en stabiliseert de benzine.

Elektrisch systeem

Wanneer vocht in stekkerverbindingen doordringt, kan er corrosie tussen de stekkers ontstaan. Dat kan allerlei rare elektrische of elektronische problemen geven. Datzelfde kan gebeuren als je accu zwak is. Elke keer als een accu wordt ontladen, verliest ze een fractie aan capaciteit. Dat is nauwelijks merkbaar, maar op de lange duur gaan die fracties optellen tot een behoorlijk capaciteitsverlies. Dat merk je niet als het warm is en de motor gemakkelijk start, maar wel als het koud is en de accu harder moet werken. Je MotoPort-monteur meet de accu daarom bij de winterbeurt even door, zodat je zeker weet of dat deze nog gezond is. Dan is het voor stallers nog belangrijk om je accu gezond te houden. Accu’s hebben namelijk last van zelfontlading: ze raken vanzelf steeds een beetje lading kwijt. Daar komt bij moderne motoren een probleem bij: elektronica slaapt nooit helemaal en blijft altijd wat stroom vragen, waardoor je accu nog sneller ontladen raakt. Een ontladen accu gaat kapot. Je kunt je accu daarom in de winterstalling het beste aan een goede onderhoudslader hangen, zoals een Optimate. Je MotoPort-monteur kan bij de winterbeurt een goed bereikbaar aansluitstekkertje voor jouw acculader aanleggen, zodat je die gemakkelijk aan kunt sluiten.

Gratis-helmtas

De MotoPort Winterbeurt Actie

Een winterbeurt is zowel voor de staller als voor de doorrijder noodzakelijk. Voor beiden moet de motor in topconditie zijn om problemen te voorkomen. MotoPort organiseert daarom de jaarlijkse MotoPort Winterbeurt Actie, waarmee het juiste onderhoud voor je motor nog aantrekkelijker wordt.

Maak snel een afspraak