MotoPort bestaat 40 jaar! In vier decennia is MotoPort uitgegroeid van een samenwerkingsverband van  motorzaken tot de grootste motorfiets-franchise van Nederland. We zijn constant in beweging om onze  dienstverlening naar motorrijders te optimaliseren. Daarom zijn we al meer dan 40 jaar marktleider en zullen dat blijven, want: MotoPort is klaar voor de toekomst!

Foto-oud

MotoPort is in 1982 ontstaan als samenwerkingsverband van motorzaken. Door gezamenlijk motoren, kleding, onderdelen en accessoires in te kopen, lukte het om scherpere prijzen te bedingen waar de klanten van profiteerden. Een succesformule waarmee we in no time uitgroeiden tot marktleider, en waarmee we al meer dan 40 jaar aan de top staan.

De prijs is in die formule echter niet de enige succesfactor. Daarnaast zijn we bij MotoPort ook zeer veelzijdig. We kunnen alle merken motoren leveren en onderhouden en staan opgeteld voor vakkundige service, betrouwbaar advies,een ruime keuze en goede kwaliteit. We doen er alles voor om te zorgen dat onze klanten tevreden zijn - én blijven. Een tevreden klant is immers een vaste klant. Daarom blijven we continue vernieuwen en verbeteren.

Ondernemers 2022-10

CLICKS & BRICKS

Inmiddels hebben we MotoPort vestigingen door heel Nederland. Allemaal gerund door zelfstandige ondernemers, die via een franchiseconcept samenwerken op het gebied van inkoop, marketing en service. Verder hebben zij allemaal de volledige vrijheid om zelf te beslissen, met de klant te onderhandelen, hun eigen dealerschappen te kiezen en hun assortiment te bepalen. Daarvoor maken we gebruik van het ruime en hoogwaardige MotoPort kernassortiment, dat razendsnel vanuit het centrale magazijn in Veghel wordt geleverd. Dit assortiment bevat onder meer motorkleding, helmen, onderdelen en accessoires, die dankzij de grootschalige, centrale inkoop tegen concurrerende prijzen worden aangeboden.

Het assortiment vind je terug in de winkels en in de webshop. Je kunt daar ook de voorraad inzien, veilig bestellen en snel geleverd krijgen; thuis of af te halen bij een vestiging naar keuze. Dat laatste geeft het voordeel dat je je bestelling meteen kunt passen en het product desgewenst direct kunt ruilen. Deze ‘Clicks & Bricks’ combo heeft ervoor gezorgd dat je ook de afgelopen twee roerige jaren optimaal van de service van MotoPort kon genieten!

MOTOPORT Leek 27

HOOGWAARDIGE SERVICE

Het is misschien cliché, maar zeker waar: de showroom verkoopt de eerste motor, de werkplaats de tweede. Er is ons dan ook alles aan gelegen dat klanten genieten van een prettig contact met de werkplaats en van een motor, die dankzij vakbekwaam onderhoud altijd veilig en betrouwbaar is. Daarom werken we in alle werkplaatsen met goed gekwalificeerde monteurs, die doorlopend worden bijgeschoold om hun werkzaamheden snel en vakkundig te kunnen verrichten.

Uiteraard hebben de werkplaatsen de beschikking over de modernste apparatuur, waarmee de monteurs ook de nieuwste motoren van alle merken tot in de puntjes onderhouden. Je gaat dus altijd met een superbetrouwbare motor op pad. En gaat er toch eens wat mis? Dan is er geen man overboord. Met een landelijk dekkend netwerk van MotoPort-vestigingen is hulp nooit ver weg!

MOTOPORT Rockanje 03

EIGEN KLEDINGMERKEN

Een van de dingen waar we bij MotoPort erg trots op zijn, zijn de eigen kledingmerken Dane en Difi. Merken die innovatief, kwalitatief goed èn scherp geprijsd zijn. Een sterk punt van deze kledinglijnen is dat deze vanuit de praktijk zijn ontwikkeld. MotoPort-medewerkers horen van klanten wat goed is en wat beter kan en ervaren dat zelf ook, want ‘MotoPorters’ zijn vaak ook fanatieke motorrijders. Dankzij die ervaringen is onze motorkleding altijd praktisch en doordacht, terwijl er ook rekening mee wordt gehouden dat niet iedereen dezelfde lichaamsbouw heeft. Dane en Difi bieden daarom een maatrange waarin iedereen een passende outfit kan vinden. Daarbij richt het topmerk Dane zich op de doorgewinterde toerrijder en is Difi een merk waarin alle motorrijders wel iets van hun gading kunnen vinden, tegen een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. Datzelfde geldt voor het exclusief voor MotoPort ontwikkelde helmenmerk Bayard. Aanvullend bieden de vestigingen ook assortimenten van andere topmerken, zodat het wel heel gek moet gaan als je bij MotoPort niet slaagt.

Experience (14)

EXPERIENCE CENTER

Zo’n beetje al onze medewerkers zijn gek van motoren en rijden zelf ook motor. Daar profiteer jij als klant natuurlijk van. Onze mensen begrijpen precies waaraan motorkleding moet voldoen, hoe je het moet gebruiken en hoe je een goed kledingsysteem opbouwt. Zij weten ook hoe vervelend het is als je vizier beslaat, als je helm of je kleding niet goed past of als het regenwater je handschoenen inloopt. Alle kledingverkopers en -verkoopsters van MotoPort worden geschoold en op de hoogte gehouden van de laatste technische ontwikkelingen. Daardoor kunnen ze je beter dan wie dan ook helpen om voor jouw persoonlijke situatie, rijstijl en budget de optimale keuze te maken. Daar gaan we in de toekomst zelfs nóg verder in. De kledingafdeling van MotoPort Den Bosch is onlangs omgeturnd tot een heus mega-Experience center. In deze pilot-winkel krijgt het assortiment alle ruimte en kun je kiezen voor de motorscene waarin jij je thuis voelt. Zo vind je direct het assortiment dat bij jouw manier van motorrijden past!

Experience (55)

Op die manier ontdekken wij direct wat jij de prettigste manier van winkelen vindt, zodat ook de andere vestigingen dit over kunnen nemen om hun klanten een betere winkelervaring kunnen bieden. We blijven dus met de tijd meegaan. Met het experience centrum, de Clicks & Bricks formule en de doorlopende ontwikkeling van nieuwe ideeën zijn we klaar voor de toekomst!

MORE FOR YOUR RIDE

2022: NIEUWE POSITIONERING

Je hebt het inmiddels vast al vaker gezien: More for your ride. Onze nieuwe slogan, die stelt dat we bij MotoPort verder voor onze klanten gaan en alles te bieden hebben wat jouw rit beter maakt. Meer kleding, meer advies, meer service... wáár je ook naar op zoek bent, je vindt het bij MotoPort.