Historisch motormerk

Triumph is een motorfietsfabrikant met een lange historie. Het merk werd in 1886 opgericht door de naar Engeland  geëmigreerde Duitser Siegfried Bettmann en fabriceerde oorspronkelijk fietsen. In 1902 startte Triumph met het maken van motorfietsen, toen nog met motorblokken van toeleveranciers. Het merk groeide gestaag, onder meer doordat ze in de Eerste wereldoorlog motoren voor het leger mocht bouwen.

Triumph motorcycles

In 1951 werd Triumph aan BSA verkocht. Er volgden nog een paar zeer succesvolle decennia, maar in de jaren 70 kreeg de BSA-groep het moeilijk door de opkomst van de Japanse motorfietsen. De werknemers van de fabriek in Meriden kochten de merknaam en de machines en maakten nog motorfietsen tot 1983, toen de fabriek failliet ging. De rechten werden opgekocht door John Bloor, die nieuwe motorblokken ontwierp volgens een modulair systeem, waardoor de motoren beter betaalbaar waren.

Why Triumph?

Triumph Motor

De nieuwe fabriek in Hinkley bracht in 1991 zes nieuwe modellen uit, waardoor het merk weer herleefde. Nadat het merk weer stabiel liep, kwamen er ook steeds meer modellen met een speciaal voor dat model ontwikkeld frame en motorblok. Er kwam zelfs een 600cc Supersport, de TT600. Een heel aparte lijn was de lijn modern classics. In 2002 brandde de fabriek in Hinkley grotendeels af. De fabriek werd herbouwd en er werd een fabriek in Thailand neergezet. Inmiddels heeft Triumph een uitgebreide lijn motoren, die voornamelijk uit de Modern Classics, naked bikes en allroads bestaat.

Wist je dat?

De MotoPort Webshop

 Voor 16:00 besteld, morgen in huis!* 

 100 dagen bedenktijd! 

 Gratis verzending vanaf € 30,- 

 Landelijk servicenetwerk met 19 winkels

 Gratis retourneren in een van de MotoPort winkels

*op werkdagen