Legendarisch op de circuits

MV Agusta is oorspronkelijk begonnen als een fabrikant van vliegtuigen en helikopters, maar onder aanvoering van Domenico Agusta zijn ze in 1945 begonnen met de bouw van motorfietsen. Toen hielden ze zich vooral bezig met wegraces maar werden er daarnaast ook straatmodellen en scooters geproduceerd. In deze wegraces hebben ze grote successen behaald, waaronder 38 wereldtitels. Veel hiervan zijn behaald door de legendarische racer Giacomo Agostini. Na het overlijden van Domenico Agusta naderde het einde van de MV Agusta motorfietsen snel, in 1977 werd de productie van motorfietsen beëindigd en richtte ze zich helemaal op de productie van helikopters.

Cagiva kocht later de naam MV Agusta en presenteerde in 1997 een 750 cc-viercilinder met deze naam. Twee jaar later werd de legendarische MV Agusta F4 uitgebracht die bijna 10 jaar lang zonder wijzigingen is geproduceerd waardoor het een waar stijlicoon is geworden. Uit de F4 is de MV Agusta Brutale geboren, in feite een F4 zonder kuip die dezelfde sportieve eigenschappen heeft maar met een meer praktische zitpositie.

MV Agusta kopen - MotoPort.nl

Kom snel een proefrit maklen

MV Agusta kopen?

De volgende MotoPort vestigingen hebben het MV Agusta dealerschap:

  • MotoPort Assen
Bekijk hier het complete aanbod MV Agusta motoren bij MotoPort
MV Agusta Dragster RR SCS  engine- MotoPort lr

Assortiment bij MotoPort

Bij MotoPort kunnen de experts van de motorfiets afdeling je alles vertellen over de MV Agusta en regelen ze met plezier een proefrit voor je op een van de nieuwe modellen. Kom snel eens langs voor het maken van een proefrit. Check hieronder alvast welk model jij graag eens zouden willen uitproberen.