362276_2022_HONDA_CB300R

2022

HONDA CB300R

De nieuwe 22YM CB300R voegt zich bij zijn broers en zussen, de CB1000R, CB650R en CB125R in Honda's unieke Neo Sports Café naked line-up.
 
Honda's nieuwe lichtgewicht superster - met een gewicht van slechts 144 kg nat - beschikt over een vrijtoerige, EURO5-conforme DOHC 4V 286cc vloeistofgekoelde eencilindermotor die 22,9 kW piekvermogen en 27,5 Nm koppel produceert. De toevoeging van een hulp-/slipkoppeling zorgt voor soepel schakelen en beheert het 'springen' van het achterwiel bij snel terugschakelen en hard remmen.

Het frame bestaat uit een combinatie van geperst en buisvormig staal voor een afgestemde stijfheidsbalans die geweldige feedback geeft aan de rijder. En, net als zijn grotere broers, heeft de CB300R nu SFF-BP USD-vorken met een diameter van 41 mm die een beter gevoel, schokabsorptie en controle bieden. De voorste radiaal gemonteerde 4-zuiger remklauw, naafloze zwevende schijf, IMU-gestuurd ABS en radiaalbanden dragen bij aan de specificatie, evenals een taps toelopend stalen stuur, een bijgewerkt LCD-instrumentendisplay en volledige LED-verlichting.

Honda's Neo Sports Café-reeks herinterpreteert de caféracer voor de moderne tijd, met 'Mechanical Art'-sleutelwoorden in een ontwerptaal die zijn oorsprong vindt in Honda's R&D-basis in Rome. Met prachtige techniek, klassieke accenten en geavanceerde productietechnieken, is het een concept dat een vaste lijn van houding en stijl rond elk model trekt.

De koning van het Neo Sports Café-assortiment is de CB1000R. Het meest recent bijgewerkt voor 21YM, het heeft een minimalistische, doelgerichte 'voorovergebogen' styling en een opwindende Fireblade-afgeleide motor. De CB1000R Black Edition versterkt het agressieve uiterlijk nog verder en vult de lijnen aan met een handgemaakte 'custom' look, dankzij de Deep Graphite Black-kleurstelling en de zwarte koplamprand, het vliegscherm, vorkstangen, radiatorschermen, airboxafdekkingen, uitlaat en uitlaatdetails.

De 2022 CB300R zal verkrijgbaar zijn in de nieuwe kleuren Pearl Dusk Yellow en Mat Pearl Agile Blue, naast Mat Gunpowder Black Metallic en Candy Chromosphere Red.

Technisch:

  • Motortype    Vloeistofgekoelde ééncilinder met DOHC en 4 kleppen
  • Max. Vermogen    22.9kW @ 9,000tpm
  • Verbruik    30.2km/liter
  • Versnellingsbak    6-bak