De Hayabusa werd als ‘Ultimate Sport’ model in 1998 op de Intermot in Duitsland voor het eerst geïntroduceerd als de GSX-1300R. Zijn vermogen, hoogste topsnelheid op dat moment, rijeigenschappen en aerodynamica spraken direct tot de verbeelding en creëerden een enorme sensatie overal ter wereld.

In 2007 werd de tweede generatie geïntroduceerd. Met een grotere cilinderhoud – nu 1.340cc – en nieuwe technologie zoals de Suzuki Drive Mode Selector (SDMS) werden de prestaties en rijeigenschappen naar een nog hoger plan getild.

‘The Refined Beast’

De derde generatie van de Hayabusa werd in 2021 geïntroduceerd. Het Suzuki Intelligent Ride System (SIRS) werd geïntroduceerd samen met onder andere Launch Control System, Motion Track Traction System, Anti-lift Control, een Inertial Measurement Unit en een Bi-directional Quickshifter. Het rijwielgedeelte en de motor werden verder verfijnd waardoor dit model sublieme kracht met optimale controle combineert. Hiermee belichaamt het model het styling concept ‘The Refined Beast’.

De Nederlandse introductie van het 25-jarig jubileummodel staat gepland voor augustus 2023. De consumentenprijs wordt later bekend gemaakt