23MY_Z650RS_ BK1_STU (2)

Kawasaki Z650RS 2023

Het chassis bestaat uit een stalen Trellis frame. Deze frameconstructie is zeer licht en gecombineerd met de korte wielbasis zorgt dit voor een geweldige handling. De vering bestaat uit een ø41 mm conventionele voorvork en achter door een horizontale backlink met instelbare veervoorspanning. Ten opzichte van de Z650 heeft de RS een meer ontspannen rijpositie door een hoger stuur wat dichter bij de rijder staat.

Kawasaki’s oog voor design en detail komen het beste tot hun recht in de Retro Sport modellen. Iconische designelementen zoals de prachtige tank, zijpanelen, ducktail en 2 analoge ‘’artillery shell’’ tellers zijn overgenomen van de Z650-B1. Tussen de analoge tellers huist een LCD-display om zo functionaliteit te behouden zonder af te doen aan het design. LED-verlichting geeft het geheel een moderne touch waarbij het achterlicht zo ontworpen is dat het lijkt alsof deze verlicht wordt door een klassieke gloeilamp.

Het 2023 model van de Z650RS is vanaf november beschikbaar in de klassiek correcte kleur Candy Emerald Green en de nieuwe moderne Metallic Spark Black kleurstelling. Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt. Voor de houders van een A2 (code 80) rijbewijs is er wederom een 35kW versie beschikbaar. Zo kun je stijlvol beginnen aan je motor carrière.