22 1299 PANIGALE R FINAL EDITION_UC29834_High

Een motor voor in de kluis.

 

De allerlaatste exclusieve 1.299 Panigale R Final Editions zijn eind 2018 geleverd aan de Ducati-dealers. De motoren zijn een eerbetoon aan de twins die hun reputatie verdienden in de geschiedenis van het Superbike World Championship. De aanschaf van zo’n exemplaar – als het nog op voorraad is - is de laatste kans om een brok motorgeschiedenis te bezitten. Deze motoren zullen eerder bij investeerders in de kluis, dan bij een liefhebber op de weg terecht komen. Elke motor heeft een certificaat van echtheid.

 

15 1299 PANIGALE R FINAL EDITION_UC29840_High

Alleen hi-tech materialen.

 

Het monocoque frame is ontwikkeld in samenwerking met Ducati Corse. Het bevat de airbox en is een belangrijke oorzaak van het lage gewicht van de 1299 Panigale R Final Edition: slechts 179 kg rijklaar. De vering en demping komt van Öhlins. Ook hi-tech en licht is het Akrapovič uitlaatsysteem van titanium met een hoge dubbele demper. Het systeem is identiek aan dat van de Panigale R.

 

Meer info? Neem contact op.
17 1299 PANIGALE R FINAL EDITION_UC29839_High

De echte liefhebber weet de prijs!

 

Het elektronicapakket bestaat uit een Bosch IMU, dat de ABS Cornering, de Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, de Ducati Traction Control (DTC) EVO en de Engine Brake Control (EBC) aanstuurt. Deze systemen hebben standaardinstellingen gekoppeld aan de geselecteerde rijmodus (Race, Sport en Wet). En natuurlijk zijn ze ook naar wens te programmeren.

De Final Edition is uiteraard gespoten in Tricolore uitvoering. En onder dat kleurige kleed steekt een motorblok dat 209 pk @ 11.000 tpm levert en een koppel biedt van 142 Nm @ 9.000 tpm. En als iemand naar de prijs vraagt? Dan heeft hij er geen geld voor.

 

1299 Panigale R Final Edition - When the end tells the whole story