KTM 1290 Super Duke GT - Black - FrontRight with case

Speciale “toer”-uitvoering van de Super Duke R.

De KTM 1290 Super Duke GT is een speciale “toer”-uitvoering van de Super Duke R. Het is dan wel meteen de meest radicale toermachine die je kunt verzinnen! Hij wordt aangedreven door een 1301 cc metende LC8 V-Twin (Liquid Cooled 8 Valve) met een blokhoek van 75° en titanium inlaatkleppen. Dit blok levert maar liefst 175 pk @ 9.750 tpm, terwijl het koppel van 141 Nm bij 7.000 tpm vrijkomt. Het koppel wordt via een hydraulisch bediende anti-hop koppeling aan de zesversnellingsbak doorgegeven. Er zijn drie instelbare motormodi: Sport, Street en Rain, plus een optionele “Track”-modus.

Features & Benefits

KTM 1290 SUPER DUKE GT

KTM 1290 Super Duke GT - Dashboard

“KTM My Ride”-connectiviteit

De 1290 Super Duke GT is net als de R is een echte high-end machine. Hij is voorzien van radiaal bevestigde Brembo Monobloc vierzuigerremtangen, een quickshifter en semi-actieve WP-vering, waarvan de in- en uitgaande demping in vier voorgeprogrammeerde standen kan worden ingesteld, terwijl ook de veervoorspanning elektronisch wordt ingesteld. Daarnaast heeft deze KTM Motor Stability Control met bochten-ABS en hellingshoekafhankelijke tractiecontrole, cruisecontrole, bandenspanningscontrole alsmede LED-verlichting met LED-bochtenverlichting. Het 6,5 inch kleuren TFT- dashboard biedt “KTM My Ride”-connectiviteit met GPS-navigatie en telefoon connectiviteit.

Design

Zoals alle KTM’s heeft ook de Super Duke GT het typische vakwerkframe van chroom-molybdeenbuis, waarbij het achtersubframe duidelijk in het zicht zit als onderdeel van het design. De motor weegt droog slechts 209 kg, dus zonder benzine in de 23 liter tank. De motor heeft een typisch Kiska design en felle graphics. De zithoogte is met 835mm gemiddeld te noemen. Uiteraard is de Super Duke GT als echte GT machine voorzien van een comfortabel zadel,  handkappen en een in hoogte verstelbaar windscherm.