"The perfect ride"

Ducati: Italiaans genieten

Ducati is een Italiaans motorfietsmerk opgericht in 1945 dat voornamelijk bekend is om sportieve motoren met de kenmerkende desmodromische klepbediening. Ducati's van tegenwoordig worden vooral herkend aan hun design en herkenbare geluid. Sinds 2012 behoort Ducati tot het Duitse autoconcern Volkswagen/Audi.

In de vijftiger jaren van de 20e eeuw nam Ducati met succes deel aan Grand-Prix-races en ook in de negentiger jaren werden vele successen behaald in de Superbike klasse (tot 1000 cc), met name door Carl Fogarty. In 2007 werd Ducati met Casey Stoner op zijn Ducati wereldkampioen in de MotoGP-klasse.

Ducati motor kopen - MotoPort

Kom proefrijden

Ducati kopen?

De volgende MotoPort vestigingen hebben het Ducati dealerschap:

MotoPort Assen
MotoPort Goes

Check complete aanbod Ducati motoren beschikbaar bij MotoPort
Ducati Dealers - MotoPort

il Mostro

Maar het succes voor Ducati begon in 1993 met de ‘Monsters’ (eigenlijk: ‘il Mostro’). Met die machines met hun tandriem aangedreven L twins greep Ducati terug op motorrijden zoals dat ooit geboren was: Basic, wendbaar en snel. De Monster familie groeide voorspoedig en de Monsters waren tot bijna 50% verantwoordelijk voor alle Ducati verkopen. De Multistrada’s werden andere topnummers uit de Ducati catalogus waarvan de modellen intussen ook voorzien zijn van alle denkbare digitale assistentiesystemen. De Hypermotards zijn de machines waarbij een adrenalineboost standaard wordt meegeleverd. Met de Panigale levert Ducati de intrigerende kruising tussen bruut gerelaxed en technologie die rechtstreeks afkomstig is uit de MotorGP-wereld. De Desmosedici Stradale 1103 cm3 motor is vervangen door de 998 cm3 Desmosedici Stradale R om te voldoen aan de motorinhoudslimiet van de WSBK regels.