Een legendarisch merk

Zoals zoveel motorfietsmerken is ook Indian ontstaan uit een rijwielfabriek, de Hendee Mfg.Co., die in 1897 werd opgericht. Een jaar later werd de merknaam al veranderd in American Indian, vervolgens in Indian. Naar verluid was George M. Hendee als voormalig wielrenner niet tevreden met de motoren die bij wedstrijden als gangmakers werden gebruikt. Daarom besloot hij samen met Carl Oscar Hedstrom zelf een “pacer” te bouwen, wat leidde tot het ontstaan van het motorfietsmerk Indian, dat in “de jaren 10” zelfs de grootste motorfietsfabrikant van de wereld werd.

Indian dealers Nederland - MotoPort.nl

Kom snel langs om een proefrit te maken!

Indian motor kopen?

MotoPort Hengelo

Bekijk hier het actuele aanbod nieuwe en gebruikte Indian motoren
Indian FTR 1200 S - Static 01

Indian

Indian Motorcycle, een 100% dochteronderneming van Polaris Industries Inc. (NYSE: PII), is Amerika’s eerste motorfietsbouwer. Het in 1901 opgerichte Indian Motorcycle veroverde de harten van motorrijders over de hele wereld als legendarisch Amerikaans motormerk, door onder andere sensationele successen in de racewereld, briljante uitvindingen, talloze innovaties en een echte technische pioniersgeest. Deze erfenis en de daarmee verbonden passie leeft voort in de nieuwe richting van dit iconische merk.

Indian motorfietsen - MotoPort.nl

Uitgebreid gamma Indian motorfietsen

Hoewel Indian enkele legendarische motoren bouwde, ging het merk in 1953 door gebrek aan of te late modernisering ten onder. Het merk kende diverse oplevingen met diverse nieuwe eigenaren. In 2008 kocht het Britse bedrijf Stellican Ltd de naam en richtte de Indian Motorcycling Company op in Kings Mountain. Het begon met de productie van de Indian Chief, een dikke custom-cruiser met een 105 ci V-twin. In 2011 werd Indian doorverkocht aan de huidige eigenaar, Polaris Industries, ook bekend van de ATV’s en sneeuwscooters.

Sinds 2011 is het merk Indian enorm gegroeid en bevat het gamma baggers, customs, cruisers, toermodellen en sinds kort zelfs een dirt-track-achtige powercruiser.